Ciekawe

Przyjęcie urodzinowe w hotelowej restauracji

Coraz więcej osób decyduje się na to, aby swoje urodzinowe przyjęcie organizować nie w domu, ale w lokalu hotelowym. Wynika to przede wszystkim z chęci spędzenia czasu w gronie znajomych, a nie w kuchni. Nie bez znaczenia jest również czas poświęcony na przygotowania, jak i cena. Co warto wiedzieć o organizacji takich przyjęć?

Co warto wiedzieć o organizacji?

W Polsce znajdziemy wiele interesujących lokalizacji hoteli, w których oferta obejmuje niewielkie przyjęcia dla 15-20 osób. Takie przyjęcie trwa zazwyczaj kilka godzin – rozpoczyna się ok. 15-17, kończy ok. 20-22. Podczas imprezy podawanych jest kilka posiłków, a na stołach na gości czekają zimne napoje, ciasta, alkohole i wiele innych przysmaków.
Zazwyczaj manager restauracji proszą o konkretny zadatek – niewielka kwota jest poświadczeniem rezerwacji terminu. Zazwyczaj organizacja i rozmowy z managerami obejmują dwa – trzy spotkania. Na pierwszym omawiane są ogólniki, na drugim detale (menu, ilość gości, godziny) i płacona jest zaliczka, na trzecim zazwyczaj wszystko dopinane jest na ostatni guzik.
W czasie przyjęcia stoliki sprzątać będą wykwalifikowani kelnerzy. Zazwyczaj przy tego typu imprezie wystarczy jedna osoba, jednak w razie potrzeby oddelegowany jest drugi pomocnik. Zadaniem kelnera jest donoszenie posiłków, zbieranie pustych talerzy, wniesienie i pokrojenie tortu.
O organizacji przyjęcia urodzinowego czytaj więcej na hotellord.pl.

http://memoriasdovicedo.org/technorattanowe-fotele-na-taras/