Strona główna » Urodziny w restauracji – stylowo i z klasą
Ciekawe

Urodziny w restauracji – stylowo i z klasą

Dzień urodzin powinniśmy obchodzić uroczyście – jeśli pragniemy świętować w gronie znajomych warto pomyśleć o wynajęciu niewielkiej salki w restauracji hotelowej. Takie rozwiązanie jest coraz chętniej stosowane w Polsce – restauratorzy oraz właściciele hoteli chętnie zaś przystają na organizację takich niewielkich przyjęć. Jak zaplanować taką imprezę?

Wybór lokalu oraz menu

Oczywiście konieczne jest wybranie odpowiedniego lokalu. Zadbajmy o to, aby znajdował się w atrakcyjnym wizualnie miejscu, ale też aby można było do niego łatwo trafić. Najlepsze okażą się restauracje hotelowe położone nad jeziorami, blisko lasów. Organizator zaproponuje nam niewielkie, kameralne sale, najczęściej przeznaczone dla ok. 15-20 osób. Ważne jest dobranie odpowiedniego menu – szefowie kuchni zaproponują nam kilka opcji, które możemy mieszać, łączyć. W menu znajdują się przystawki, dania główne, zupy, desery oraz zimna płyta. Poza nimi na stołach znajdziemy także owoce, ciasta, desery oraz napoje bezalkoholowe.
Jako goście nie musimy przejmować się nakryciem stołu, przygotowaniem posiłków oraz sprzątaniem – zajmą się tym wykwalifikowani kelnerzy, kucharze oraz hostessy. Podczas uroczystego obiadu z głośników może sączyć się delikatna muzyka. Czytaj więcej na jachranka.pl.