Grillowanie na gazie to świetny pomysł
Grill to zawsze węgiel drzewny, prawda? Nie do końca. W sprzedaży znajdziemy obecnie bardzo różne grille, wśród których znajdziemy nawet rozwiązania elektryczne. Największą furorę w ostatnim czasie bez wątpienia robią jednak grill gazowe, w których paliwem jest gaz ziemny podawany z butli. Świętokradztwo? Niekoniecznie.
Lepsza jakość grillowania
Grille gazowe to znakomite rozwiązanie, ponieważ pozwala nam ono na bardzo dokładną kontrole procedury grillowania, co przekłada się na nieporównanie lepsze efekty gotowania. Jest to kwestia, której nie można bagatelizować, bo prawda jest taka, że do skutecznego grillowania potrzebne są nie tylko umiejętności, ale także sporo szczęścia d węgla i wielka wytrwałość. W przypadku grilla gazowego nie poradzimy sobie bez odpowiednich zdolności kulinarnych, ale wszystkie kwestie związane ze szczęściem są wyeliminowane. Nic nie tracimy ze smaku, a uzyskane produkty są zdecydowanie lepsze, jeśli chodzi o ich wpływ na nasz organizm. Nie ma w nich substancji mogących wywoływać raka.